Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než se nám nafoukne kvásek, připravíme si do koláčků náplň - podle toho jakou máme rádi. Povidla rozmícháme s troškou rumu, tvaroh smícháme s cukrem a 1 vajíčkem. Na vál vsypeme mouku, uděláme do ní důlek, přidáme 2 celá vejce, změklé máslo, špetku soli, 2 lžíce cukru, rum a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, ihned vyválíme a skleničkou namočenou v mouce vykrajujeme koláčky. Nahoru dáme lžičkou náplň, potřeme vajíčkem a na plechu s pečícím papírem pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180° asi 15 minut.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek